Previous
Next

Rijk's Reserve Chenin Blanc

Vin med stor finesse. Flot gylden farve i glasset og meget krop. Duften er abrikos, ananas og mandler. En smule fad som fint spiller sammen med frugten og giver fedme og struktur. En fantastisk god vin til mad.

Køb Rabat Pris pr flaske Køb
1 - 225,00 kr.  
6 30,00 kr. 195,00 kr.  

Pris

225,00 kr.

Antal

Årgang
0/5

Se hvad andre kunder også har købt...

Årgang 2021
Drue Chenin Blanc
Wine-maker Pierre Wahl
Alkohol % 14,8 %
Region Tulbagh
Land Sydafrika
Vintype Hvidvin
Tim Atkin 93 point
Platters Wine Guide 4½ stjerne
Wine Enthusiast 92 point
Udemærkelser Old Mutual Trophy Wine Show 2013: Trophy winner – Best Chenin Blanc – Best overall white wine
James Suckling 93 point (2014)
Volume 750 ml
Mindste køb 1

Vin med stor finesse. Flot gylden farve i glasset og meget krop. Duften er abrikos, ananas og mandler. En smule fad som fint spiller sammen med frugten og giver fedme og struktur. En fantastisk god vin til mad.

Smag

Gylden tone og fyldig. Denne smukt fremstillede vin har en attraktiv næse med kombinationer af tropiske og gule frugtaromaer med nuancer af cashewnødder. Disse smage understøttes på ganen af en delikat brug af eg, der tillader de sande kultivaregenskaber at skinne. Den har en lang dvælende finish, der forlader ganen og skriger efter mere.

Høst

Druerne blev håndhøstet om natten i små kurve for at bevare druerne bedst muligt.

Kælder

Druer blev forsigtigt knust og presset. Denne vin blev gæret i 40% nye, 40% 2. fyld og 20% 3. fyld 300 liter franske egetræsfade.

Vinen er 80% naturligt spontant gæret.

En lagring på 12 måneder herefter, før denne vin kunne komme på flaske.

Vingården

"Up and coming" producent i Tulbagh i den centrale Cape/ Swartland region. Rijks har specialiseret sig i druerne PinotageChenin Blanc.

Rijks er startet af Neville Dorrington tilbage i 1996. Neville havde arbejdet i 20 år inden for læderindustrien og havde lyst at prøve noget nyt. Derfor rykkede han og familien til den på det tidspunkt i vinverdenen ukendte Tulbagh. Her slog de sig ned på en gård, hvor der aldrig havde været dyrket vin før. Men analyserne viste, at forholdene var idelle til dyrkning med lavt udbytte og høj kvalitet.

Idag anses Rijks for et af de absolut bedste Pinotage huse i verden. De er et af blot to huse, som har opnået 10 ABSA Top 10 priser.

Jordtypen for denne vin er skifer.

Vinens Profil:

Let <-> Kraftig
Blød <-> Tannisk
Tør <-> Sød
Lav syre - Høj syre

Udfylder nemt rollen som bannerfører med smuk gylden nuance, dristige og overdådige smagsoplevelser, muskulatur til langvarig kældertid. Også bemærkelsesværdig balance og kompleksitet: abrikos, vanilje, tærtebund, frugthave, ristede nødder, ristet brød og bagt æble, alt sammen, og ender frisk.
(årgang 2019)

Anmeldelser (0)

Hvis du køber for kr. 495 eller derover betaler vi fragten.

Vi tilbyder at sende din vin som det passer dig:

Hjem til din fordør (2-5 dage)

Til din arbejdsplads (2-5 dage)

Til en pakkeshop nær dig (2-5 dage)

Hvis du bor indenfor Burd's leveringsområde, sender vi også med dem, så du kan få leveret om aftenen, når du er hjemme. Hvis du bor på Sjælland allerede samme aften ved bestilling inden frokost.

Fra samme vingård...