Rijks Touch of Oak Shiraz

99,00 kr.
Inkl. moms

Elegant kraftig Shiraz fra Rijks. Masser af duft af blommer og skovbær. Smagen krydret og med en vis syre. Fantastisk til alt rødt kød og oste.

Pierre Wahl er kåret til "Wine Maker of the Year" 2016 for sit arbejde hos Rijks.

 

Sikker betaling

 

Gratis levering ved køb over kr. 495,-

 

30 dages returret på uåbnede flasker.

Fakta om vinen

Drue
Shiraz
Mad
Rødt kød, oste, grill
Wine-maker
Pierre Wahl
Alkohol %
14,8 %
Region
Tulbagh
Land
Sydafrika
Vintype
Rødvin
Platters Wine Guide
★★★★
Decanter
World Wine Awards 2013: Silver Medal
WineLab
★★★★★
Udemærkelser
Old Mutual Trophy Wine Show 2012: Bronze

Vinen er håndhøstet fra markerne i Tulbagh. Efter høsten ligger druerne koldt i 48 timer for at samle smagen og farven. Under presningen køres saften 3 gange over druerne, hvilket er med at at give ekstra dyb smag. Gæringen af vinen sker på tønder modsat ståltanke. Dette tilføjer igen dybde i smagen.

Vinen lagres herefter i 18 måneder på franske fade: 25% på 2. gangs fade, 18% på 3. gangs og 20% på 4. gangs. Dette mix giver vinen sin kraftig, men stadig med finesse.

Rijks er et nyskabende vinhus i byen Tulbagh. Det er startet af Neville Dorrington. Neville havde tjent sine penge på lædervarer, da han besluttede at trække sig tilbage og begynde at producere vin. Folk rystede på hovedet, da han valgte Tulbagh som hjemsted. Regionen var på det tidspunkt mere kendt for jordskel end god vin. Det har Dorringtons fået lavet om på og ses nu som nok det førende pinotage og chenin blanc huse i Sydafrika. Selvom Neville ikke har sluppet tøjlerne helt drives vingården idag af hans børn.

Du vil eventuelt også synes om