Previous
Next

La Vierge The Affair Pinot Noir

En klasse Pinot Noir med masser af priser til en rigtig fornuftig pris. Klassiske noter af jordbær, svampe og røgvarer lækkert pakket ind i bløde tanniner.

"Måske bedste oversøiske Pinot Noir jeg har smagt ..." (JyllandsPosten 23/5/2017).

Navnet spiller på affæren mellem den feminine silkebløde parfumerede Pinot Noir drue og den maskuline fadlagring og syre. Smagen er da også blød og rund, men med tannier og eftersmag. Et super glas Pinot Noir.

Kan med fordel nydes let afkølet.

Quantity Discount Unit price Buy
1 - 129,00 kr  
6 30,00 kr 99,00 kr  
129,00 kr
Vintage

SE VAD ANDRA KUNDER ÄVEN HAR KÖPT...​​...

Høst

Druerne blev håndhøstet i 3 partier i de kølige tidlige morgentimer.

Kælder

Efter nedkøling natten over blev druerne sorteret, afstilket og forsigtigt knust i gæringstanke. Kold maceration fandt sted i gennemsnitligt 3 dage, hvorefter afkølingen blev slukket, og saften blev podet med en burgundisk gærstamme.

Vinen gærede derefter under kontrollerede temperaturer indtil tør. Skindene blev presset let, og vinen blev lagt i et udvalg af franske egetræsfade (25% nye) i 9 måneder. Den endelige blanding fandt sted en måned før aftapningen, og vinen fik lov til at udvikle sig yderligere på flaske før frigivelse.

Smag

Duft af vilde jordbær, blomster og krydderier. Lette taniner balanceret med egefad. Smag af skovbær og svampe. Fint afrundet med god lang eftersmag. 

Vingården

La Vierge (jomfruen) er en ung vingård. Navnet referer til at gården tidligere var frugtplantage og derfor jomfruelig jord for vindyrkning.

På den korte tid de har lavet vin har de opnået bemærkelsesværdige resultater bl.a. var deres Noir højest scorende Pinot Noir fra Walker Bay i Decanters rapport fra Sydafrika 2019.

Vingården er højt beliggende ud til det Atlanterhavet. Det sikrer et koldt klima ideelt for langsom udvikling af vinen og dermed optimale resultater.

Gennemsnitstemp. 19 C/ 750 mm regn/år.

Vinens Profil:

Let - Kraftig Blød - Tannisk Tør - Sød Lav syre - Høj syre

Hvad siger folk der har smagt vinen?

"Vidunderligt afbalanceret delikat Pinot Noir. Fuld af jordnære Pinot-smag." Richard Jacob Vivino.com Vi nyder denne vin uden mad. Dejlig blød." Tonny Wiksten på Vivino.com "Meget vin for pengene, skal iltes godt igennem i glasset." Ken Jen på Vivino.com

Årgang 2022
Drue Pinot Noir
Mad And, Salater, Tapas
Wine-maker Gerhard Smith
Alkohol % 13,4 %
Region Hemel-en-Aarde (Walker Bay)
Land Sydafrika
Vintype Rødvin
Tim Atkin 90 points
Platters Wine Guide ★★★★ (2020)
Decanter 92 points (2015)
EkstraBladet ★★★★
Michelangelo Sølv medalje
Veritas Guld vinder
Vitis Vinifera Guld
Volume 750 ml
Sødme Tør
Fyldig Let
Fad Let
Mindste køb 1
Kommentarer (0)

Köper du för 995 DKK eller mer behöver du inte betala frakt hos oss.

Vi erbjuder att skicka ditt vin hem till dig. Leverans sker inom Bolagets normala öppettider. Det måste finnas en person över 18 år närvarande vid leveranstillfället.

Se hvad andre kunder også har købt...

Fra samme vingård...