Previous
Next

Giribaldi GM Alma Barbera

En fyldig frugtdrevet Barbera fra Giribaldis vingård i Piemonte. En rigtig favorit vin med masser af smag som går godt til de fleste kødretter. Tydelige noter af brombær og solbær. 

Quantity Discount Unit price Buy
1 - 110,00 kr  
6 31,00 kr 79,00 kr  
110,00 kr
88 exkl. moms
Inkl. moms

SE VAD ANDRA KUNDER ÄVEN HAR KÖPT...​​...

Markerne

Barbera-druerne kommer fra vinmarkerne, der ligger til højre for dalen Santa Rosalia, i Alba, et bakket område 300 meter over havets overflade. Jorden består af let kalkholdig mergel - eksponeringen er vest-syd-vest, hele overfladen er 2,6 ha, dyrket efter et biologisk system af Mario Giribaldi-gården

VINSTAK OG PLANTNING

Vinmarkerne er udelukkende sammensat af Barbera med forskelligt kloningsmateriale: Træningssystemet er Guyot med 5.000 vinstokke pr. hektar: Vinstokkene er 12 år gamle. Denne Barbera er lavet udelukkende af 100% Barbera druer

Kælder

Vinificeringsprocessen involverer en lang maceration af druerne i 12 dage med adskillige overpumpninger i løbet af dagen og en gæring ved en konstant og kontrolleret temperatur, aldrig højere end 25°C. Derefter en dekantering i stålfade, ved en temperatur ikke højere end ved 18°C i  ca. 5 måneder. Aftappes den til en kort blending.

Smag

Klar rubinrød farve, duftende aromaer, der rammer næsen med noter af moden frugt, hvor det duftes modne jordbær og sorte kirsebær. I munden en begyndende blødhedsfornemmelser og friske røde frugter med endelig sødme.

Vingården

En top producent fra den populære Piemonte region. Gården er placeret i hjertet af Piemonte regionen kun få kilometer fra den populære ferieby Alba.

Grundlagt på en lille og beskeden gård i Rodello med kun et par hektar dyrket med Dolcetto og Barbera. I dag er det et familiefirma af tredje generation, der i årevis har dedikeret sig til dyrkning af deres jord. Et familiefirma på 10 personer, der hver dag stolt og sammen deler lidenskaben for eget arbejde. Et arbejde der har resulteret i vine der bl.a. scorer 93 point hos Wine Spectator.

Huset dækker i dag 30 ha jord beplantet med vinstokke til en produktion af under 200.000 flasker om året. Vinmarkerne er placeret i forskellige kommuner i Langhe, hvilket giver Giribaldi mulighed for at producere mange typer vin som d.o. DOC og DOCG.

Giribaldi var nogle af de første til at gå over til økologisk vinproduktion, og processen startede tilbage i 2001, og siden 2004 har de været økologisk certificeret. 

Vinens Profil:

Let - Kraftig Blød - Tannisk Tør - Sød Lav syre - Høj syre

Hvad siger folk der har smagt vinen?

"Proper quaffing wine! Deep blackberry colour, fruity aroma, smooth, medium bodied with tones of cassis" Helena Rubinstein Vivino.com

Årgang 2019
Drue Barbera
Region Piemonte
Land Italien
Vintype Rødvin
Volume 750 ml
Mindste køb 1

Köper du för 995 DKK eller mer behöver du inte betala frakt hos oss.

Vi erbjuder att skicka ditt vin hem till dig. Leverans sker inom Bolagets normala öppettider. Det måste finnas en person över 18 år närvarande vid leveranstillfället.