Hvidvin

Underkategorier

 • Chardonnay

  Chardonnay dyrkes i stort set alle vinregioner i verden med success og er måske den mest kendte hvidvins drue.

  Chardonnay er ikke kendt som en aromatisk drue, hvilket betyder at indtrykket af vinen hovedsageligt kommer fra munden og i mindre grad fra næsen. Det betyder også, at Chardonnay påvirkes meget af hvor de er dyrket og hvordan den er håndteret i kælderen. Klassiske varme regioner giver typisk mere fyldige vine med smag af moden frugt, mens kolde regioner giver lidt mere grønne æbler og citrus. Men hertil kommer hvordan vinbonden behandler den i kælderen. At lade vinen ligge på gærrester (sur lie) giver lidt fylde. Malolaktisk konvertering omdanner æblesyre til mælkesyre og giver den velkendte smørsmag.

  Tilsidst er der spørgsmålet om fad eller ståltank? Fad kan give en fornemmelse af blødhed og fedme samt duft af vanille og røg. Ståltank bevarer derimod vinens friskhed, syrlighed og frugtnoter og giver et mere sprødt udtryk. Se vores store udvalg af Chardonnay hvidvin forneden, eller gå på opdagelse blandt alle vores hvidvine her.

 • Chenin Blanc
 • Riesling
 • Sauvignon Blanc

  Sauvignon Blanc er en meget ligetil hvidvin. Den er tydelig aromatisk og du kan kende den næsten med det samme på duften af hyldeblomst/ græs og den lyse klare farve. Det er en lettere vin som fremstår frisk og sprød og lige til at sætte tænderne i på terrassen i sensommeren. Sauvignon Blanc dyrkes efterhånden over hele verden. Særligt de sidste par årtier har oversøiske lande med New Zealand i spidsen haft stor succes med Sauvignon Blanc. De oversøiske eksemplarer har ofte en lidt mere intens frugt end de mere sky europæiske. I kælderen kommer vinen næste altid på ståltanke for at fremhæve vinen friskhed og aromatiske egenskaber. Sauvignon Blanc forfører med lækre noter af hyldeblomst, stikkelsbær og urter, hvilket gør, at den passer specielt godt til fisk og skaldyr.

 • Hvidvin blends
 • Andre druer

Der er 26 vine

Viser 1-12 af 26 element(er)

Aktive filtre

Vi tilbyder en lang række lækre hvidvine til attraktive priser. Næsten alle vores hvidvine importerer vi selv, og vi kan derfor tilbyder dem uden fordyrende mellemled. Vi har brugt meget tid på at finde de rigtige vinproducenter, der tilbyder hvidvin af høj kvalitet, men til priser vi alle kan være med på.

Blandt vores hvidvine finder du fed Chardonnay, frisk Sauvignon Blanc, balanceret Riesling og fyldig Chenin Blanc blandt meget andet.

Har du spørgsmål til vores hvidvin eller ønsker du et godt råd om parring af hvidvin til mad, så er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Bliv klogere på god hvidvin

Hvis du gerne vil blive mere skarp på hvidvin, så kan du bare blive hængende her, hvor vi dykker ned i de gyldne dråber. Hvidvin kan utroligt meget, og der produceres fantastisk vin over nærmest hele kloden, fra New Zealand til Sydafrika og til de europæiske himmelstrøg, hvor druer som Riesling og Chardonnay er med til at definere henholdsvis tysk og fransk hvidvin.

Lær de druer at kende, der definerer god hvidvin

Når det gælder hvidvin, så er der en håndfuld druer, som er særligt gode at kende. Det drejer sig om forskellige slags lyse vindruer, der, når de bliver lavet til vin, skaber fantastiske hvidvine - enten alene eller i kombination med en anden druesort. 

Frankrigs lyse druesorter

Frankrig er en absolut supermagt, når det gælder vin, og det er ikke kun, når vi taler rødvin, det er også tilfældet med hvidvin. Når du handler hvidvin, så kan du med fordel få fat på franske hvidvine, der er lavet på Chardonnay eller Sauvignon Blanc. Disse druer har vidt forskellige karakteristika, så måske vil du være vild med den frugtige chardonnay, men mindre begejstret for den friske syre i Sauvignon Blanc eller omvendt. Uanset hvad, så kan vi kun anbefale dig, at du smager på et par gode flasker hvidvin, der er lavet på disse druer.

Sydafrikansk stolthed

Man kan ikke sige god hvidvin uden også at nævne Riesling. Riesling er en drue, som du næsten kun finder i Sydafrika, og det er en hvidvinsdrue, der har en frisk og samtidig dyb smag og aroma. En god Riesling er simpelthen en stor fornøjelse.

Delikat hvidvinsdrue

I Sydafrika bliver der også produceret fantastisk hvidvin, og det er blandt andet på den skønne drue, Chenin Blanc. Chenin Blanc finder du også i Frankrig, men det er en drue, der fungerer rigtigt godt med den jord, som findes naturligt i Sydafrika.

Italienske hvidvinsdruer

I Danmark er det ofte den italienske rødvin, der får mest omtale, men du finder også dejlig hvidvin i Italien. Prøv eksempelvis den lidt sjældne Arneis, der er en drue, som du kan finde i vores udvalg. Det er en drue, der har en harmonisk blanding af frugt og syre, som man ikke bliver træt af at smage på.

FAQ - Godt at vide om hvidvin

Vi har i det følgende afsnit samlet nogle af de spørgsmål, som vi ofte støder på vedrørende hvidvin:

Hvor længe kan hvidvin holde sig?

Hvis du har åbnet en flaske hvidvin, så kan du sætte den i køleskabet med prop på og regne med, at den er god i et par dage men heller ikke længere. En god flaske hvidvin bør du derfor ikke lade stå, men hellere åbne når du ved, at den vil blive drukket og nydt til sidste dråbe.

Hvilken temperatur skal en hvidvin have?

I modsætning til rødvin, så er en hvidvin bedst, hvis den serveres køligt. Du kan roligt sætte din hvidvin i køleskabet, og så tage den ud en halv time før den skal drikkes. Så rammer du en temperatur på omkring de 8 grader, der er ideel for de fleste hvidvine. Den almindelige køleskabstemperatur på 5 grader er dog for koldt, så husk at tage den ud før den skal drikkes.

Hvor mange genstande er der i en flaske hvidvin?

I en flaske hvidvin på 75 cl og med almindelig alkoholstyrke på omkring de 12% er der 6 genstande. Det svarer til 6 glas af hver 1 genstand.

Hvor mange kalorier er der i en flaske hvidvin?

I den samme almindelige flaske hvidvin på 75 cl vil du finde omkring 623 kcal, hvilket står for kilokalorier.

På rejse i den gode hvidvin

Hvidvin er en fantastisk vintype, som fortjener mindst lige så meget opmærksomhed som rødvin. En god hvidvin kan være den ideelle drikkevare til mange typer mad og indeholde en utrolig dybde og forskellighed vinene imellem. Hvidvin er ikke bare vinen, der går til fisk og fjerkræ - den har en meget større rækkevidde, som er værd at udforske.