Filtrer efter

Pris

Pris

  • 88,00 kr. - 560,00 kr.

Fyldig

Fyldig

Sødme

Sødme

Fad

Fad

Producenter

Producenter

Årgang

Årgang

Region

Region

Pinotage

Aktive filtre

Pinotage er en særlig drue, der sammenlignet med mange af de andre druer, er ret ny på scenen. Pinotage blev nemlig skabt i 1925, som en krydsning mellem Pinot Noir og Hermitage af forskeren Abraham Perold på et sydafrikansk universitet. Hans mål var at tilpasse Pinot Noir til det særlige sydafrikanske terroir og klimaforhold, og det lykkedes til overmål. Pinotage blev født, og det er en drue, der har sin helt egen karakter, men også sine helt egne udfordringer, når vinmageren skal skabe en god Pinotage-vin.

Vinen, der definerer Sydafrika

Sydafrika har udråbt Pinotage til nationaldrue, så det er ikke overraskende, at mange af de gode vine, der kommer ud af dette fjerne land, er skabt på Pinotage. Der findes dog ikke kun gode Pinotage-vine. Det kan selvfølgelig siges om alle druer, men med Pinotage kan forskellen mellem et vellykket og et mislykket forsøg på at skabe stor vin være særligt udtalt. Det er derfor om at holde sig til Pinotage-vine, der er blevet nøje udvalgt, som dem du finder i vores sortiment.

Når Pinotage er godt, så er det rigtig godt

Det er værd at gå efter de gode Pinotage-vine fra Sydafrika, for de kan virkelig noget særligt. Pinotage er en krydret og dyb vin, med nærmest tropiske nuancer. Den modnes relativt hurtigt og kan sammenlignes med en Cote du Rhone eller spansk Grenache, omend den har sin helt egen smag og karakter. Ordentlig Pinotage kan typisk gemmes i op til 10 år, og med tiden får den en lidt garvet kant og mere rosin i smagen. Vi kan varmt anbefale Pinotage, og at du prøver kræfter med nogle af de flasker, vi har valgt at have i udvalg.

Sydafrika betyder også kvalitetsvin

Der eksisterer blandt visse vindrikkere nogle fordomme omkring vine fra de store vinproducerende lande uden for Europa, herunder Sydafrika. Der er ingen tvivl om, at der produceres en del bordvin i Sydafrika, som helst skal undgås. Der er dog også nogle fantastiske vine i horisonten, som kan noget, du ikke finder i det gamle Europa og til nogle helt andre priser. Sydafrika har sit eget terroir og den nye verdens længste vinavlertradition og med Pinotage også sin egen drue. Vidste du for eksempel at Napoleons foretrukne vin kom fra Sydafrika? Hvis du elsker vin, og gerne vil lidt ud over de typiske franske og italienske vine, der ofte står på bordet, så er en god Pinotage fra Sydafrika en oplagt mulighed. Du kan se på vores udvalg af Pinotage her på siden, så tag et kig, og udvælg dig din næste, spændende vin.