Nyheder

Den Tørre Kasse

Kan du godt lide dine våde varer lidt til den tørre side? Så har vi her sammensat en smagekasse af 6 fantastiske vine, som på hver sin måde viser, hvad tørre vine kan. Vi har en 1. cru champagne "Nature" dvs. uden dosering af sødme. Vi har en Sydafrikansk vintage bobbel i verdensklasse. Herudover har vi 2 charmerende rosévine, der begge gør sig godt til mad, men er også dejlige bare for sig selv. Endelige indeholder kassen en knastør Riesling og en frisk Sauvignon Blanc.

The Italienske Kasse

En kasse med 6 fantastiske vine fra vores 2 brødre i Montecucco Silvestro og Alberto Ottonelli. På en bakketop i det sydlige Toscana lige op til Brunello og tæt på verdensberømte Sassicaia ligger familiens lille vingård. Tidligere blev det meste af vinen produceret til det lokale marked, men de sidste par år er de blevet efterspurgt internationalt og får virkelig flotte anmeldelser.

Kassen giver et indblik til deres vine med 2 "Supertoscanere" lavet på Cabernet Sauvignon og 4 flasker af deres dejlige fyldige sangiovese rødvin med familienavnet Ottonelli. 

Kopke Colheita 1981

Kopke er specialister i ’årgangs-tawny’, idet druerne stammer fra én og samme årgang.

Næsten 40 års oxidativ lagring på store træfade præsenterer Kopke Colheita 1981 sig som drikkemoden og særdeles elegant i den klassiske Kopke-stil med æteriske aromaer af tørrede frugter, nødder, nougat, lys karamel, røg og den syrefriskhed, der gør vinen ’vægtløs’ og meget koncentreret på samme tid. Colheita portvin med alder som 1981 udviser stor kompleksitet og drikkes som regel uden mad, men man kan snildt drikke den til faste, lagrede oste, snacks såvel som julebag. Kopke Colheita 1981 er fuldt udviklet og vinder ikke ved yderligere lagring, om end den dog holder sig i fin form mange år endnu. Bør drikkes ved ved ca. 14-18° gerne i et rummeligt hvidvinsglas til denne vintype, så man får fuld aromavaluta for pengene.

Rijk's 888 Chenin...

Det bedste Rijk's Cellar kan præsetre med Chenin Blanc. De tager de bedste stokke og laver blot 2 fade med denne Chenin Blanc. Druerne er selvfølgelig håndhøstet og sorteret. Let presning og 16 måneder på 300 liters fade. En cremet og flerlags vin med stor tyngde. Duft af ananas, abrikos efterfulgt af cashew-nødder. Et helt unikt og enestående glas Chenin Blanc.

Black Elephant...

En af de bedste Semillion vine på markedet, punktum. Druer kommer fra Basil Landaus mark i Franschhoek som er en af de ældste vinmarker i hele Sydafrika, plantet i 1905. Vinen laves med den største respekt for disse druer. Håndhøstning om aftenen og opbevaring på køl til næste dag. Udsædvanligt for hvidvin, men for at få en kraftig vin tillades maceration/ første gæring i 24 timer med skallerne før presning. Samme teknik der bruges ved Orangevin. Vinen gærer herefter naturligt i 6 uger på egefade inden gæring standses og vinen modnes 12 måneder på 500L egefade.

Vi giver ordet til Master of Wine, Greg Sherwood "Superkoncentreret og bred, men dybt sensuel og teksturel, vinen afsluttes med ren hvid citrus, solbærblad og gule tropiske frugt candy-noter. En glæde at smage på en vin, der virkelig gør fuld retfærdighed over for disse hundrede år gamle vinstokke fra denne berømte vingård i Franschhoek."

Black Elephant...

Klassisk mouserende vin fra Franschhoek lavet på samme tidskrævende måde som i Champagne. 75% Chardonnay og resten Pinot Noir. Håndhøstet om natten og nedkølet til næste morgen for at bevare druens friskhed. Druerne presses let og saften fermenterer i 14 dage inden den lagret 12 måneder på ståltank. Når vinen er stabiliseret, lagret den yderlig 16 måneder på flasken, hvor den udvikler den fine bobbelstruktur.

Chardonnaydruen giver vinen elegance og frugtighed, men s Pinot noir tilføjer kompleksitet og længde i smagen. Noter af brødkrummer, citrus og friske røde æbler. Utrolig fine bobler med en næste mousseagtig konsistens. Virkelig lækker vin.

Thomas Rydberg,...

Et gennemarbejdet værk om Sydafrikansk vin skrevet af en af Danmarks mest vidende vinskribenter Thomas Rydberg. Bogen på 265 sider fortæller rigt illustreret med billeder om næsten 500 vine, vinhuse og regioner i det smukke land. Sidst i bogen er desuden tips og forslag, hvis man rejser til Cape regionen. Et super godt opslagsværk.

"The Guys" smagekassen

I denne vinkasse har vi sammensat "The Guys" som er vine vi ofte vender tilbage til, og som vi ved vores kunder synes super godt om. Dette er et godt sted at starte, hvis du vil prøve sydafrikansk kvalitetsvin. Det er 6 meget forskellige vine, men alle rigtigt håndværk og virkelig god værdi for pengene - også en udemærket gaveide!

Bestseller-kassen

Her får du en kasse med 6 af vores gennem tiden bedst sælgende vine. Det er vine som har begejstret vores kunder, så de er kommet tilbage efter flere. Vi har sammensat kasse bredt, så den spænder over hvide og røde, lette og kraftige vine. Køb favoritterne samlet til en helt særlig pris.