Rødvin

Underkategorier

  • Cabernet Sauvignon

    Cabernet Sauvignon går også under navnet Kongedruen. Den er nok mest kendt fra Bordeaux's vestbred, hvor den er hovedkomponenten i nogen af verdens mest eftertragtede og dyre rødvin. I dag dyrkes Cabernet Sauvignon i hele verden og har været en stor årsag til anderkendelsen af oversøisk rødvin ("New World") på højste niveau. 

    Smagen er normalt solbær, cedertræ med kraftige tanniner. Med fadlagring blødgøres tanninerne og du får en smuk vin, der passer perfekt til kødretter. Alt efter hvor i verden og de lokale temperaturforhold og solskinstimer får du mere intense Ribena vine. Men tag ikke fejl i de oversøsiske koldklima regioner laves nogle af de mest spændende Cabernet Sauvignon rødvin, og du kan være heldig at få en fantastisk kvalitet til prisen.

  • Merlot
  • Pinotage

    Pinotage er en særlig drue, der sammenlignet med mange af de andre druer, er ret ny på scenen. Pinotage blev nemlig skabt i 1925, som en krydsning mellem Pinot Noir og Hermitage af forskeren Abraham Perold på et sydafrikansk universitet. Hans mål var at tilpasse Pinot Noir til det særlige sydafrikanske terroir og klimaforhold, og det lykkedes til overmål. Pinotage blev født, og det er en drue, der har sin helt egen karakter, men også sine helt egne udfordringer, når vinmageren skal skabe en god Pinotage-vin.

    Vinen, der definerer Sydafrika

    Sydafrika har udråbt Pinotage til nationaldrue, så det er ikke overraskende, at mange af de gode vine, der kommer ud af dette fjerne land, er skabt på Pinotage. Der findes dog ikke kun gode Pinotage-vine. Det kan selvfølgelig siges om alle druer, men med Pinotage kan forskellen mellem et vellykket og et mislykket forsøg på at skabe stor vin være særligt udtalt. Det er derfor om at holde sig til Pinotage-vine, der er blevet nøje udvalgt, som dem du finder i vores sortiment.

    Når Pinotage er godt, så er det rigtig godt

    Det er værd at gå efter de gode Pinotage-vine fra Sydafrika, for de kan virkelig noget særligt. Pinotage er en krydret og dyb vin, med nærmest tropiske nuancer. Den modnes relativt hurtigt og kan sammenlignes med en Cote du Rhone eller spansk Grenache, omend den har sin helt egen smag og karakter. Ordentlig Pinotage kan typisk gemmes i op til 10 år, og med tiden får den en lidt garvet kant og mere rosin i smagen. Vi kan varmt anbefale Pinotage, og at du prøver kræfter med nogle af de flasker, vi har valgt at have i udvalg.

    Sydafrika betyder også kvalitetsvin

    Der eksisterer blandt visse vindrikkere nogle fordomme omkring vine fra de store vinproducerende lande uden for Europa, herunder Sydafrika. Der er ingen tvivl om, at der produceres en del bordvin i Sydafrika, som helst skal undgås. Der er dog også nogle fantastiske vine i horisonten, som kan noget, du ikke finder i det gamle Europa og til nogle helt andre priser. Sydafrika har sit eget terroir og den nye verdens længste vinavlertradition og med Pinotage også sin egen drue. Vidste du for eksempel at Napoleons foretrukne vin kom fra Sydafrika? Hvis du elsker vin, og gerne vil lidt ud over de typiske franske og italienske vine, der ofte står på bordet, så er en god Pinotage fra Sydafrika en oplagt mulighed. Du kan se på vores udvalg af Pinotage her på siden, så tag et kig, og udvælg dig din næste, spændende vin.

  • Pinot Noir
  • Sangiovese
  • Syrah/ Shiraz
  • Rødvins blends
  • Andre rødvin

Der er 45 vine

Viser 1-12 af 45 element(er)

Aktive filtre

Rødvin, alle elsker rødvin, ikke sandt? Sådan oplever vi det ihvertfald, men der er også meget kedelig ligegyldig rødvin derude, som vi hjælper dig med at undgå, så du kan holde liv i din begejstring for vin. Rødvin er en så ufattelig bred betegnelse, så din vens yndlingsvin er ikke nødvendigvis den du sætter først på bordet. Du har nok allerede en idé om hvilke vine du foretrækker, men hvis du ikke har, så læs med her, og bliv lidt skarpere på de vine, vi kan byde på.

Med druerne fra sydafrikansk til italiensk rødvin

Når du ser vores menu igennem her på siden, så finder du ikke kun en kategori for fransk vin, italiensk vin, sydafrikansk vin og så videre. Du finder også de forskellige druer, der i lige så høj grad som deres ophavsland, definerer vinens smag og karakter. Når du lærer lidt om de forskellige druer, så bliver du med ét meget bedre til at udvælge de vine, du med en høj sandsynlighed vil synes om, når først du er på færten af din smag. 

Druesorterne bag de fleste rødvine

En druesort er en type vindrue, og den har sin egen farve, modning og smag. Nogle druer kombineres godt sammen, mens andre har det bedst for sig. Her er vores vigtigste druer, som også definerer vores måde at præsentere vores rødvine for dig:

Cabernet Sauvignon og Merlot

Her har du at gøre med to druer, der er særligt kendte fra franske vine. Cabernet Sauvignon har ofte toner af solbær og med kraftige tanniner. I modsætning til den er Merlot mere hen af blomme og brombær og mindre garvet i smagen. Derfor kan de også ofte findes i en kombination, der forsøger at ramme et smukt sted i midten. Mest kendt er vinene fra Bordeaux nok, men Merlot og Cabernet Sauvignon har også høstet stor anerkendelse i oversøiske vine.

Pinotage og Pinot Noir

Pinotage er kendt som Sydafrikas nationaldrue, og det er derfor også en drue, du som oftest finder på en vin fra de kanter. Pinotage er i familie med Pinot Noir, men den er blevet parret med druen Hermitage eller Cinsault som den kaldes i dag, hvilket fungerer særligt godt i Sydafrika. Pinotage har en skøn mørk farve, og en nærmest røget smag. Druen har også frugtige toner, der kan virke nærmest tropiske. 

Pinot Noir giver lette vine, med en fin og delikat krop og uden at have meget fart på tanninerne. Det er en af de druer, der deler vandene. Rigtig mange elsker den, og en del står på den anden side, og forstår ikke hvordan den kan være så populær. Ikke desto mindre er nogle af verdens absolut mest kostbare vine lavet på Pinot Noir i Bourgogne. Men også uden for Frankrig er Pinot Noir eftertragtet fra kølige germanske, over fyldige californiske til elegante sydafrikanske.

Sangiovese og Syrah/Shiraz

Druen Sangiovese er mest kendt fra italienske vine, og den giver vine, der har mørke og kraftige bærtoner, med lidt af solens sødme som kant. Det er magtfulde vine, der kombinerer de sure tanniner med toner af søde bær på smuk vis. De mest kendte er nok Chianti og Brunello vine. Med sin unikke kombination af fyldighed og skarphed egner den sig glimrende til sammenkogte retter, svin/kalv og selvfølgelig mange pastaretter. Samtidigt er Sangiovese en af de få vine, der matcher tomat rigtigt godt - prøv det.

 

Kært barn har to navne, når det gælder druen Syrah, da den også går under betegnelsen Shiraz. Syrah bruges til at betegne druen i Frankrig, hvorimod Shiraz bruges i Australien, Sydafrika, Californien og det meste af New World. Det er dog den samme drue, og den fører til fyldige og kraftige vine, der, når man taler fransk vin, er lidt af en modsætning til Pinot Noir. De mest kendte eksempler er nok Rhone vine, Barossa i Australien og Swartland i Sydafrika. I den seneste tid er betegnelsen mellem Syrah og Shiraz ved at ændre sig fra en geografisk betegnelse til Syrah om blødere afrundede vine og Shiraz om mere kraftfulde vine.