Filter

152,00 kr. - 220,00 kr.
Der er 2 varer.
Muschi Alti Scornabeccaia...

Muschi Alti Scornabeccaia...

240,00 kr. -15% 204,00 kr.
Køb Rabat pr flaske Ny pris Køb
1 - 204,00 kr.  
6 50,00 kr. 190,00 kr.  
  • -15%

Catherine Marshall Peter's...

Catherine Marshall Peter's...

275,00 kr.
Køb Rabat pr flaske Ny pris Køb
1 - 275,00 kr.  
6 75,00 kr. 200,00 kr.  

Merlot

Merlot er en af de vine, som mange forbinder med et godt glas rødvin. Druen er en af de helt store rødvinsdruer på verdensplan, og du finder derfor et væld af spændende muligheder for at vælge god vin på netop denne smagfulde drue. Det gælder også blandt udvalget her på siden, hvor du kan vælge mellem smagfulde Merlot-rødvine fra hele verden.

Hvor stammer Merlot fra? 

Merlot-druen har sit hjem i Frankrig, hvor det især er området Bordeaux, der står for produktionen. Navnet stammer da også fra det franske sprog, hvor ordet ‘Merle’ har inspireret til navnet på de mørke druer. ‘Merle’ betyder solsort, og druen har fået sit navn, fordi solsorten er utroligt glad for den mørke og smagfulde Merlot-vindrue. 

Den populære drues historie i Frankrig strækker sig mange hundrede år tilbage, men den er første gang nævnt på skrift i 1784, men den er givetvis blevet dyrket i mange århundrede før det - især i Bordeaux. 

Siden har Merlot tage verden med storm, og den er i dag den næst mest plantede druesort på verdensplan. Derfor finder du i dag Merlot-rødvin fra hele verden, og du har rig mulighed for at få en god flaske fra både Europa, Afrika, Sydamerika og Nordamerika. 

Det er en alsidig drue, fordi den kan vokse og levere gode resultater i forskellige klimaer. Dog begynder druen at miste kvalitet, når den dyrkes i områder, der er koldere end Bordeaux. Længere nordpå modnes druen ikke tilstrækkeligt, og vinen vil ikke få den bløde karakter, som Merlot-vine er så kendte for. 

Den store alsidighed betyder også, at du finder Merlot-vine, der er vidt forskellige. Merlot fra Chile og Californien har vidt forskellige udtryk fra Merlot-vine fra Frankrig og Italien, og der venter derfor en næsten evig verden af spændende opdagelser, hvis du har forelsket dig i druen. 

Merlot fra hele verden 

Druen har oprindeligt sit hjem i Bordeaux, men dette betyder dog langt fra at du ikke kan få god vin på Merlot fra andre dele af kloden. 

Merlot i Europa

I Europa er Italien et af de steder uden for Frankrig, hvor druen har vundet stor succes. I Toscana og Bolgheri har druen fået en central plads, hvor den bliver til nogle af områdernes bedste vine. I disse områder er vejret varmere, og det giver en mere moden vin, end dem du får i Bordeaux. 

I Europa er Østrig også med langt fremme, når det kommer til at fremstille vine på druen, og du finder således også nogle rigtig gode vine fra Østrig på ren Merlot eller som blandet med andre sorter. 

Merlot i USA

I USA har druen også haft sin sejrsgang. Her findes druen stort set over hele landet fra øst til vest og nord til syd, og du får derfor en stor variation af Merlot-vine bare inden for USA’s grænser. I de kølige områder i nord dyrkes druen i stater som Washington og New York i stor stil, men det er især i Californien, at Merlot spiller en central rolle for vinproduktionen. 

Merlot-vine fra Californien har opnået et godt internationalt ry på grund af den bløde karakter, der skabe letdrikkelige vine med god smag. 

Merlot i Chile

Når du tager turen til Chile, vil du få en Merlot, der bærer præg af ikke at have opnået samme modenhed som dem fra Californien. De Chilenske vine er dyrket under køligere forhold, og derfor minder de faktisk mere om de Merlot-vine, du finder i Bordeaux. 

I Chile finder du nogle utroligt gode vine på druen, som nemt kan måle sig med de bedste vine fra andre kontinenter. Det gælder eksempelvis for Merlot-vinene fra norske Alexander Vok, som har skabt noget af Chiles bedste vine.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kendetegner en Merlot-rødvin? 

Merlot er som nævnt en alsidig drue, som skifter karakter afhængigt af, hvor den dyrkes. Når druen dyrkes i køligere egne som eksempelvis Chile og Bordeaux, vil vinen få noter af hindbær, røde blommer og jordbær. 

Når druen får mere sol, skifter den karakter og bliver mere mørk. I varmere klimaer som i Italien eller Californien får Merlot smag af brombær, sorte blommer og blåbær. 

Generelt er Merlot en rigtig drikkevenlig vin, uanset hvor den dyrkes. Druen indeholder nemlig et lavt indhold af tanniner, som gør den let og derfor populær for alle, der ikke er vant til at drikke så meget vin i det daglige. 

Hvilke retter egner druen sig til?

En af grundene til, at Merlot-rødvin er populær er, at vinen er rigtig god med mad. Druen har som nævnt et lavt indhold af tanniner og garvesyre, og den passer derfor ind på mange forskellige middagsborde. Her passer den til en lang række af de klassikere, der ofte serveres i danske hjem, og druen er derfor ofte et godt valg, hvis du ikke er sikker på, hvad du skal vælge. 

Rødvinen er ikke kraftig i smagen som andre rødvine, og den bløde karakter gør den drikkelig til alt fra kylling til røde bøffer på grillen. Druen kan desuden også drikkes til vildt og til alt den gode julemad. 

Stort udvalg af Merlot hos Wineguys

Her hos Wineguys er vi glade for at kunne tilbyde et stort udvalg af de populære rødvine. Her finder du Merlot fra hele verden, og du finder vin i forskellige prisklasser og med forskellige karakteristika. Kontakt os gerne, hvis du har brug for hjælp til at finde den helt rette vin til dig og dine middagsgæster.