Filtrer efter

Pris

Pris

  • 71,00 kr. - 556,00 kr.

Producenter

Producenter

Årgang

Årgang

Land

Land

Region

Region

Chenin Blanc

Aktive filtre

Hvis du er på udkig efter en god og spændende hvidvin, er det altid værd at overveje en hvidvin på druen Chenin Blanc. Chenin Blanc er en druesort, som byder på rigtig mange muligheder - både tørre, søde, friske og fyldige vine - afhængigt af, hvor vinen kommer fra og hvilke egenskaber vinbonden ønsker at fremhæve. Du finder altid et spændende og varieret udvalg af vine lavet på Chenin Blanc her hos Wineguys.

Hvor kommer Chenin Blanc-vine fra? 

Chenin Blanc er en drue, der har tæt forbindelse til druerne Sauvignon Blanc og Traminer, og druen kommer derfor også fra samme områder i Frankrig. I Frankrig er det i dag Loire-området, der står for den største produktion af Chenin Blanc-vin, og Frankrig er her, du finder de største vinmarker med den populære drue. 

Den største producent af Chenin Blanc er dog Sydafrika. Her er det den mest udbredte hvidvinsdrue og der dyrkes næsten dobbelt som meget som i Frankrig. Chenin Blanc herfra er meget populært både i supermarkedet og som international topvin.

Herudover har Chenin Blanc også spredt sig til resten af verden, hvor især USA og Australien er kendte for deres produktion af vine på den smagfulde drue. 

Hvad kendetegner Chenin Blanc?

Chenin Blanc er en alsidig drue, hvilket betyder at den kan bruges til at fremstille vine med meget forskellige kvaliteter. Som nævnt ovenfor kan du både få vine, der er tørre, halvtørre, halvsøde og søde, mens vinens intensitet også kan variere fra det lette og friske til det tunge og det fede og fyldige. 

Chenin Blanc-vine lagres på et væld af forskellige måder både på egefade, beton, ler og stål, hvilket naturligvis leder til endnu mere variation i den endelig vins udtryk. 

Alligevel er Chenin Blanc-vin typisk til den lidt mere tørre side, hvor en let sødme er med til at balancere den syre, som den også indeholder. Druen giver i alle tilfælde en rund vin, men vinens karakter afhænger typisk af, hvor den kommer fra. 

Der findes også mousserende Chenin Blanc-vine.

Sydafrikansk Chenin Blanc

Når du køber en Chenin Blanc fra Sydafrika, kan du i højere grad se frem til en tør vin. I Sydafrika dyrkes Chenin Blanc ofte på meget gamle stokke, som giver en mere tropisk karakter til vinen. De seneste år har der været stor hype om de bedste Chenin Blanc vine, og de har høstet stor international anerkendelse. 

Fransk Chenin Blanc

Chenin Blanc fra Frankrig hører typisk til i den mere lette og sprøde ende, hvor vinene indeholder noter af grønne og gule æbler. Frankrig fremstiller også Chenin Blanc i den mere søde ende. Disse vine kommer fra Loire og har en helt særlig karakter, da de er lavet på druer, der får lov at modne sent og som rammes af en svamp - også kendt som Botrytis. 

Hvilke retter går godt til Chenin Blanc?

Chenin Blanc-hvidvin er et rigtig godt valg til mad, da druens indhold af både syre og sødme giver mange muligheder, når det kommer til at matche den med mad. Chenin Blanc-hvidvin er eksempelvis et godt valg til krydret mad, hvor vinens karakter er med til at bringe mange af de gode nuancer i maden frem.  

Druen kan matche krydret mad på en måde, som få andre druer kan, hvilket også gør vinen til et godt valg til asiatisk mad, hvor det sure og det søde kombineres med et væld af forskellige krydderier som kanel, dild, fennikel og meget andet. Også til de helt stærke smage som ingefær går druen rigtig fint til, mens du også sagtens kan finde en Chenin Blanc frem til ostebordet. 

Køb Chenin Blanc-vin hos Wineguys

Hvis du er på udkig efter en alsidig hvidvin med mange gode kvaliteter, er en Chenin Blanc det helt rette valg. Her hos Wineguys finder du altid et spændende udvalg af de populære hvidvine, som du kan købe til skarpe priser lige her på siden.