Besøg hos Rijk's Cellar

Vi vil gerne besøge vores vinproducenter en gang om året mindst. Vi mener det er vigtigt med et tæt forhold og vi ved hvad hinanden står for.

WineGuys

Fra idé til glasset ...

Ideen opstår ...

Selskabet er stiftet af Kristian og Jan i 2016 med en ambition om at levere god vin, som de selv kan stå inde for og til den rigtige pris.

Du kender det sikkert. Du har været ude at rejse eller måske på en god restaurant. Her har du fået en vin, som du synes er lidt ud over det sædvanlige. Når du kommer hjem, taler du med dine venner om det, men der er ingen der kender vinen, for den handles ikke i Danmark - desværre. Her har du ideen til WineGuys. Efter vi alt for mange gange havde talt med hinanden - og andre - om gode vine, som kun findes i rejseminder, besluttede vi at gøre noget ved det. Nu importerer vi vin, som vi elsker, og som vi kan stå inde for.

“Vin til under kr. 50 - det tvinger enten bonden til at underbetale sine medarbejdere, producere en lav kvalitet fremfor kvantitet eller ikke investere i sin udvikling. Det synes vi ikke er bæredygtigt og har derfor valgt det fra..”

DEN RIGTIGE PRIS

For at gøre oplevelsen endnu bedre går vi uden om alle mellemled, så du kan købe vinen til bedst mulige pris. Vinbonden får stadig sin normale pris, så han kan dyrke ansvarligt, mens vi varetager mange af de andre opgaver for at holde prisen nede.

BÆREDYGTIGHED 

Vi kan ikke fjerne menneskets belastning på jorden, men vi kan gøre det så mildt som muligt. Derfor bruger vi f.eks. papkasser med 75% genanvendt pap ligesom vi bruger letvægts beskyttelse i genanvendelige materialer for minimal ressourceforbrug til transport. Vi taler også med vores vinbønder om deres bæredygtighed og deres syn herpå. Det er positivt, at faktisk alle de små vinproducenter er meget bevidste om betydningen af deres tiltag for erhvervet i fremtiden. Nogle er certificeret, andre gør det bare, da det giver mening "uden at få medaljer" som Francois udtrykte det. Der kan gøres mere og det arbejde fortsætter, men det har været lette ændringer til en relativt lille pris, som vi alligevel tror gør en forskel.

Bæredygtighed handler også om prisen

Hvis vi skal kunne sælge en vin til kr. 50 efter transport, punktafgift, told, emballageafgift, 5-10 kroner i dækningsbidrag til løn og faste omkostninger og så moms, så kan vi betale vinbonden EUR 1,5 for en flaske af hans vin. En glasflaske med 2 etiketter og prop koster ca. ZAR 15, hvilket er ca. 1 EUR. Det vil sige, at bonden har kr. 3-4 til at betale sine medarbejdere, dyrkning af markerne, afskrivninger på sit materiel og sin gård før han har noget til sig selv. I vores verden hænger det ikke sammen. Det tvinger enten bonden til at underbetale sine medarbejdere, producere en lav kvalitet for kvantitet eller ikke investere i sin udvikling. Det synes vi ikke er bæredygtigt og har derfor valgt det fra.

PERSONERNE BAG

Vi får hjælp fra mange venner, familiemedlemmer og andre vi kender, som alle synes, at det er spændende at arbejde med vin. Uden dem ville butikken ikke være, hvad den er idag.

Kristian har en lang karriere hos militæret og har ved siden af altid interesseret sig for gastronomi. Han er en forrygende kok, som elsker at besøge nye steder og restauranter og opleve deres mad. Han har en større maskinpark i køkkenet - hvorfra der ofte trylles nye delikatesser. Med tiden har interessen for vin vokset sig større og større og Kristian har i dag en af landets største porteføljer hos Vivino.

Jan har arbejdet mange år i den finansielle sektor i Danmark og udlandet. Han er også en habil kok, som godt ved hvordan sovsen skal monteres. Interessen for vin opstod for alvor på rejser i Italien og Spanien med tilfældige besøg hos bønder, som måske - måske ikke - solgte vin. Samt nysgerrige besøg hos de mindre vinhandlere rundt omkring på jagt efter den gode handel eller den oversete perle. Alt dette før internettet gjorde det nemt for os forbrugere. Fra 2015-2018 har Jan boet i Sydafrika, hvor han har brugt tiden på at finde spændende og interessante vine, vi ellers ikke kender i Danmark. Jan er eksamineret ved Cape Wine Academy

God fornøjelse!