Previous
Next

Survivor Cellar Master Series Pendulum

Cabernet Franc fra Tradouw markerne i Klein Karoo og 15% Merlot fra Stellenbosch. Vinen har duftnoter af blyant og cedertræ, mens smagen er fokuseret på sorte kirsebær og solbær frugt, jordagtig mineralitet. Elegant og smidig, med dejlige modne tanniner, der har fået glans og blødhed i løbet af 2 år i 20% ny eg.

Alle disse nuancer svinger som en pendul mellem sin old-world essens og new-world selvsikkerhed. Balancen opretholdes med en utrolig renhed af frugten på ganen og en forfriskende syrlighed, der balancerer på fintkornede tanniner, komplet med en kridtet mundfølelse og en lang vedvarende finish. Dette er en vin, der er sikker på at efterlade en varig og uforglemmelig smagsoplevelse.

Køb Rabat Pris pr flaske Køb
1 - 295,00 kr.  
6 50,00 kr. 245,00 kr.  

Pris

295,00 kr.

Antal

Årgang
0/5

Se hvad andre kunder også har købt...

Drue 85% Cab Franc, 15% Merlot
Alkohol % 14,5 %
Sukkerindhold 2,7 g/l
Region Tradouw
Land Sydafrika
Lagring 30 måneder på 20% nye fade
Produktion 2300 flasker
Vintype Rødvin
Tim Atkin 93 point
Platters Wine Guide 4.5 stjerne
Volume 750 ml
Mindste køb 1

Cabernet Franc og Merlot blev givet en lang, kold maceration på 4 dage, hvorefter de individuelt blev inoculeret med en gær dyrket i Bordeaux.

Ekstraktionsmetoderne omfattede 2 punch downs og 2 luftede pump-overs om dagen, indtil vinen nåede en sukkergrad på 10 ̊B. Derefter blev der udført 3 lukkede pump-overs om dagen, indtil al sukker var fermenteret ud.

Vinene blev derefter givet en 2-ugers maceration på skindene, før de blev presset, og MLF blev tilladt at fuldføre i tank og overført senere i 2019 til store 400 og 500 liters kar, hvor den lå i 30 måneder.

Pierre Wahl foretog endelig udvælgelse, blanding og aftapning i februar 2022, og kun 2300 flasker blev tappet. Blendingen består af 85% Cabernet Franc og 15% Merlot.

Tradouw ligger i hjertet af Little Karoo og er kendt for sit kontinentale klima med kolde nætter og varme dage. Disse forhold er afgørende for farve og frugtudvikling. Cabernet Franc og Merlot dyrkes på ler/loam jord med noget nedbrudt Bokkeveld Skifer. Disse jorde producerer vine med en vis dybde, elegance, mineralitet og friskhed. Vinene er også anerkendt for at have lavere pH-værdier, hvilket forlænger holdbarheden. Alderen på Cabernet Franc vinmarken i 2019 var 20 år, og Merlot var 18 år.

Høstbetingelser

Den samlede nedbør i 2018 var kun 90 mm, sammenlignet med gennemsnittet på 470 mm. Selvom dette var ekstremt lavt, var der nok vand til at modne druerne til fuld modenhed. En jævn og ensartet knopudvikling var mulig på grund af den konstante køligere luftstrøm, der transcenderer fra den nærliggende Langeberg-bjergkæde. Den tørrere modningssæson betød, at forholdene var gunstige for en ultra-lav sygdomsrisiko, hvilket betød meget mindre sprøjtning af svampebekæmpelsesmidler og skabte betingelser for økologisk dyrkning. Druerne blev plukket i hånden i den kølige morgenluft i løbet af den 3. uge af marts.

Madparning

Stegt svin eller and med tranebær jus Grillet, tykt skåret Karoo-lammekrone med rosmarin. Lammetomatgryde. Feta ost.

Anmeldelser (0)

Hvis du køber for kr. 495 eller derover betaler vi fragten.

Vi tilbyder at sende din vin som det passer dig:

Hjem til din fordør (2-5 dage)

Til din arbejdsplads (2-5 dage)

Til en pakkeshop nær dig (2-5 dage)

Hvis du bor indenfor Burd's leveringsområde, sender vi også med dem, så du kan få leveret om aftenen, når du er hjemme. Hvis du bor på Sjælland allerede samme aften ved bestilling inden frokost.

Fra samme vingård...